Europas martyrer

Hoppas Mousavi och hans anhängare i utlandet som sitter hemma och manar till fortsatt upplopp är nöjda nu när dödsantalet på gatorna stiger. Det känns lite som att en del har velat ha fler martyrer för att läget ska skakas om ytterligare. Glöm inte att Iran är ett shiamuslimskt land. Martyrskapet är något av den förgreningens centrala punkter och den störste martyren av de alla är den som gav mig mitt förnamn; Imam Hossein.

Hoppas att även de svenska journalister som öppet drömmer om revolution är nöjda. De typer av protester i Iran som de nu glorifierar är de samma som de fördömer när det sker här i Sverige. Normen är att man försvarar polisens misshandel genom att demonisera unga demonstranter och förklara deras paroller som irrationella utspel.

Och om någon vill föra fram att kollektiv bestraffning är ett måste när delar av demonstranterna gör saker som att krossa skyltfönster och kasta stenar mot polisen, så kan jag garantera att lågan är starkare bland de massiva protesterna i Teheran, som bland annat framgår av den länkade artikeln.

Men å andra sidan antar jag att en vit svensk polis är myndig nog att veta vad han gör, till skillnad från en svartskalle från mellanöstern.

Mer om myndighetsfrågan senare.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Annonser

~ av hossein på 2009/06/21.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: