Kommer hatet att fastna i halsen nu?

Michael är död och jag är glad över att inte ha tillhört hans lynchmobb under de sista åren av hans liv. Undrar hur det känns för den gruppen.

Ok, det vore problematiskt att enbart lyfta fram en blid av Michael Jackson som den ultimata underdogen. Hans egotrippade utspel i mitten av 90-talet, när han fortfarande var framgångsrik och populär, var inte så tilltalande. Och mot hans belackare fanns alltid halvt psykotiska och omdömeslösa fans. Men det var ändå upprörande att se hur han på slutet ständig och ständigt hackades av stora massor som verkade mest intresserade av att lyfta sig själva genom att ha någon att håna och smutskasta. Och därför kommer det inte bli så vettigt med alla krokodiltårar heller, nu när han är död. För att sparka på en liggande häst går bra, men när den är död så ger sig hetset.

För vad var det som rättfärdigade hatet? Att han hade tafsat på barn? Är det verkligen det absolut värsta som kan hända ett barn? Han agerade oansvarigt och omoraliskt, och allt tyder på att han var rubbad, hur det nu ska avgöras, men hans sjukdom handlade inte om en drift att våldföra sig på barn. Därför blev det mer som en fråga om att slakta den som faller utanför normen, än att förstöra demonen som attackerat barnen.

Till exempel blev ju folk oerhört upprörda när Michael till en reporter sa att han inte skulle ha något emot om hans egna barn låg i samma säng som en främmande man. Naivt? Ja. Upprörande? Nej.

Inte för att avsluta med att byta ämne, men jag citerar Bill Maher, när han jämförde Michaels beröring av andra barn med det som de utsätts för i andra sammanhang:

If I had a choice between being savagely beaten [by bullies], and being gently masturbated by a Pop star…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

~ av hossein på 2009/06/26.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: