Trygghetsöverflöd i trygghetsnarkomanernas land, trygga Timbro

Jag har skrivit om den socialdemokratiska kompromissens problem tidigare; dess omedelbart tillfredsställande sätt att balansera kapitalism och socialism på ett sätt som möjliggör ett någorlunda rättvist samhälle i det verkliga nuet, utan den utopiska idealbilden… Som följs av en oerhörd sårbarhet mot möjligheten att den självförintas av dess kapitalistsika beståndsdel.

Den här killen är ett praktexempel på det. För inte så många år sen hävdade han att han inte sprang högerns ärenden. Idag är han kopplad till inget mindre än Timbro.

Sanningen med begreppet trygghetsnarkoman är att bara en person som har trygghet i överflöd kan komma på något så nonchalant.

Det gamla, sossestyrda samhället, skapade ett samhälle med ett relativt bra skyddsnät. Trygghet. Alltför många av de som fick denna trygghet undgick att förstå var det här kommer ifrån. De tog välfärden för given. Kunde inte skaffa förmågan att identifiera sig med de som inte har trygghet.

Så på ett sätt har han ju rätt i sin allmänna tes. Bara i ett land som har det så bra som Sverige kan man komma på ett begrepp som trygghetsnarkoman.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Annonser

~ av hossein på 2009/07/23.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: