Vi måste våga kritisera islam innan det är för sent

Det är inte så att jag ligger i en depressionens koma, men lusten att blogga om det mesta känns just nu lite konstigt efter det som jag skrev om min vän från barndomen.

Därför är det kanske bättre att gå ifrån ämnet på ett mjukare sätt genom att ta upp ett annat, mera känt, tragiskt fall, där en kvinna med egyptiskt påbrå dödas i en tysk rättssal. Här är när fallet togs upp av någon på ett ganska tidigt stadium, med svenska mått mätt. Ett annat barn blev moderlös och en höggs ihjäl innan det hann komma ut i världen.

Det jag visste från början:

* Att Marwa knivhöggs 18 gånger mitt i en tysk rättssal utan att någon gjorde nåt åt saken.

* Att det var personen som hade trakasserat Marwa inför rättegången som mördare henne.

* Att personen därmed på något sätt tilläts ta en kniv in i rättssalen (var man för upptagna med att bevaka de ondskefulla araberna så att man glömde bort att kolla honom?)

* Att borgerlig islamhatare Dilsa Demirbag-Steen, borgerlig islamhatare Gulan Avci och borgerlig islamhatare Dick Erixon alla tyckte att även om mordet var en tragedi (nåja), så var det mest allvarliga att detta absolut inte fick leda till att Tysklands statschef Angela Merkel försöker lugna ner starka reaktioner bland annat i Egypten genom en ursäkt eller avståndstagande från handlingen som alltså ägde rum i en tysk rättsal. Alla tre anser att Egypten och andra arabländer är våra fiender i en kulturkrig mellan den ”västerländska” delen av världen och den av fundamentalistisk (eller vanlig) islam underutvecklade delen av världen (frågan är vad man är om man är en ortodox muslim som bor i ”västvärlden”; ett undantag?).

Det jag inte visste om fallet:

* Nån försökte stoppa Marwas mördare och det var hennes man. Men han sköts ner av vakter när de väl stormade in i salen. Han var instinktivt måltavla eftersom han till skillnad från mördaren hade sitt etniska ursprung i ett arabiskt land.

* Att många sverigedemokrater och likasinnade människor tycker att det hela till stor del var Marwas egna fel eftersom hon kränkte andra genom att bära en plagg som inte hör hemma i Tyskland, enligt vad de själva tycker.

* Att de ovannämnda också i många fall ville göra en stor sak av att mördaren faktiskt var en rysk immigrant. Varför det är så jätteväsentligt förstår inte jag, men möjligen menar de att det är ett ”invandrarproblem”.

* Att Tyskland åtminstone på ett tidigt stadium vägrade kalla mordet för hatbrott trots att hela rättegången, där mördaren innan hade dömts skyldig för att ha trakasserat en kvinna på grund av att hon var en muslim.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser

~ av hossein på 2009/08/01.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: