10-2 = 20

Frustrerande är den obalans som råder mellan en allmän rättrådighet inom myndigheternas retorik, och hur verkligheten ser ut, när det kommer till frågor om mångfald och interkulturalitet.

Uppmuntrade därför att chefen för NATO uppvisar en analys över situationen i Afghanistan som inte direkt kräver någon komplicerad dekonstruktivistisk utbildning. Något som man annars får svårt att hitta hos DN:s högerliberala skribenter inom debatt och opinion. Kanske är det i sig mindre uppmuntrande.

I det stora handlar artikeln alltså om general McChrystals påpekande att bristen på respekt och förståelse för de civila utgör ett underlag för nya rekryter för talibanerna.

”I en mindre stad kom en Isafstyrka körande i full fart så att bilister och fotgängare fick slänga sig undan. När en vanlig bil kom körande på en tvärgata skulle Isaf avlossa en lysgranat framför bilen som varning (helt enligt instruktionerna). Men granaten for in genom bilrutan och tände eld på bilen. Medan Isaf körde vidare samlades stadsborna runt den brinnande bilen.”

” Hur många unga män blev talibaner där och då”, undrar Stanley McChrystal.

Eller mer uppenbart:

”Att förstöra ett hem eller egendom för civila äventyrar livsbetingelserna för en hel familj och det skapar ännu fler talibaner. Om vi gör det sår vi bara nya frön till vårt eget nederlag.”

En självklarhet. Men inte för det ”liberala” Sverige. För den kretsen har ditt liv bara ett värde om du är ljushyad och bor i ett västeuropeiskt land. Eller Nordamerika.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Annonser

~ av hossein på 2009/09/01.

2 svar to “10-2 = 20”

  1. Att det skulle ta 8 år innan de började begripa… Men komiskt är att 10-2+10 faktiskt inte är 20 utan 18 (annars blir det ju 12 nya fiender). Kanske liten tröst på slagfältet 😉

  2. Aa, jag är inte den tålmodige typen när det kommer till matte, så jag gick bara på hans egna beskrivning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: