Du är arab, alltså har ditt liv samma värde som min Malabar i fickan

Utifrån offentlighetens etablerade perspektiv skulle jag antagligen kallas för extrem om jag kallade SvD:s krönikör Per Gudmundsson för en fascist som utgör en fara för de svenska minoritetsgrupper som har sitt ursprung i Mellanöstern.

Nu kanske jag inte tycker att Gudmundsson är en sann fascist i dess historiska bemärkelse, men ideologier uppstår inte ur intet, och både inom vänstern men framförallt högern har det alltid funnits inslag av fascism, och det är detta som gör att man kallar fascister för högerextremister.

Inom den svenska högern uttrycks detta genom ett konstant ställningstagande starkes part i en konflikt eller situation. Även när man till synes tar de svagas parti är det egentligen mer som en del av en övergripande kamp mellan två större makter, där den som Gudmundsson föredrar kan mer eller mindre betraktas som starkare.

Jag tror inte att Per Gudmundsson utgör en fara för landets minoriteter på kort sikt, men på lång sikt är det så eftersom han förespråkar en politik där alla människor inte värderas lika. Konsekvensen av den politiken är att om det finns en grupp människor i samhället som är mindre värda än andra, då är det givet att de kommer att trakasseras i offentliga sammanhang, och att en del grupper i samhället kommer inte att se några moraliska problem i att attackera dessa minoritetsgrupper.

Gudmundssons ståndpunkt exemplifieras i gårdagens SvD där han gycklar med den rådande skendebatten som han och hans lika själva har skapat genom att jämföra palestiniers utsagor om deras anhörigas uppsprättade och lemlästade kroppar med utsagor (vars existens jag inte kan bekräfta) från palestinier om att Israel ska ha lagt preparat i tuggummi som är menat att avmoralisera palestinska barn. Kontentan av Gudmundssons ”humoristiska” inlägg är att palestiniernas tankar och utsagor om kroppar till anhöriga som staten Israel har mördat inte är värda att tas på allvar eftersom de är bara ett gäng arabiska lögnare. I folkmun: Ett gäng sliskiga svartskallar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Annonser

~ av hossein på 2009/09/05.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: