Skicka ut dem

Knappt har jag noterat Lena Anderssons heroisering av rasister innan Hanne Kjöller kommer med en favorit i repris som är än mer motbjudande. Även om det inte förvånar.

Nu blev det plötsligt väldigt intressant att ifrågasätta vem som betalar ”nolltaxeraren” Mehdi Ghezalis resor till Pakistan och så vidare. Språket är annorlunda men budskapet detsamma: Mehdi Ghezali har etniska rötter i sydöst. Hur pålitligt är han egentligen? Vad har han för fuffens för sig? Vem betalar hans resor?

Medan resten av oss har undrat om Ghezali är en idiot som grävt sin egen grav, eller om han fortfarande är offer för en särskild världsordning och så vidare, har Kjöller fiskat efter det allra viktigaste (eller inte): Hur går Ghezalis ekonomi ihop?

Är man desperat nog att söka efter argument till hennes försvar så kan man alltid ta fram att finansieringen av hans resor hänger ihop med kopplingar till någon hemlig organisation, men det är så långsökt att jag inte kan köpa det. Det är inte billigt att resa till Pakistan, men det är inte heller någon ouppnåelig lyx för en genomsnittlig människa i Sverige.

Även i somras var Kjöller ute efter att spekulera i hur blattar i Sverige snor pengar från ”oss” icke-blattar. Då var det Uppsalapappans inkomster som var relevant och inte hans brott.

Annonser

~ av hossein på 2009/11/25.

2 svar to “Skicka ut dem”

  1. Eid Mubarak! (:

  2. Jaha, är det eid för gli arabi nu? Man är ju iranier, du vet. Men tack ändå. Och grattis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: