Shake it

Oj, vilket förvirrat inlägg det var som Mr fett verklighetsförankrad debattör alias Christer Sturmark fick ur sig nyligen.

Hans tes är att man ska inte få ersättning som arbetslös om man frivilligt avstår från att göra sig attraktiv som arbetssökande för en arbetsgivare. Hur man nu skulle döma en sån fråga. Gällande den urlöjliga handskakningsdebatten alltså.

Låt oss reda ut detta av rasnoja framdrivna ”debatten”.

För det första anser jag som individ att det är rent trams att inte skaka hand med sin eventuella arbetsgivare på en arbetsintervju. Jag menar, kom igen. Religion handlar inte om såna små petitesser, och jag är övertygad om att personen ifråga redan har fått göra en massa andra anpassningar i livet, oavsett om det gäller Sverige eller något annat land, som han helst hade sluppit. Några enstaka gånger i livet kan man skaka hand med en kvinna. Ett litet undantag från en redan överdriven princip.

Men att dra in hans ersättning för att han enligt Sturmark inte gjort sig tillräckligt attraktiv? Tjena. Var ska det där sluta? Jag antar att om en väldigt överviktig man inte får några jobb i det här utseendefixerande samhället, så ska han också få indraget försörjningsstöd om han inte börjar banta. Frivilligt, len. Du måste göra dig attraktiv för din potentiella arbetsgivare.

Men det allra mest väsentliga är en sak som jag vet, du vet och Christer Sturmark vet.

Att om det handlade om en buddist som hade en liknande regel, då skulle vi inte ha den här diskussionen. Då hade arbetsgivaren sagt ”åh, vad intressant!”, och artigt kört en östasiatisk vördnadsgest och allt hade varit frid och fröjd.

Men nu handlade det ju om en musliiijm! De där ociviliserade barbarerna som vill komma hit och göra som de vill. Det är ju helt oacceptabelt!

Den som inte inser det här perspektivet är antingen

a. En unken vardagsrasist

b. En övertygad anhängare av nationalsocialistisk raslära eller dylikt

c. En väldigt naiv människa som

d. Är ett offer för strukturell rasism.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Annonser

~ av hossein på 2010/02/25.

2 svar to “Shake it”

  1. Hur kan du jämföra fetma med att uppföra sig ohyfsat? Sturmarks inlägg är sunt förnuft rakt igenom! Om någon inte hälsar på mig pga vem jag är så spelar det verkligen ingen roll för mig vilken religion eller politisk ideologi han har. Du kanske tar för givet att arbetsgivaren i det här fallet ska ha telepatisk förmåga och förstå varför de blir ohövligt behandlade. Det är minsann bättre att diskriminera någon av religiösa skäl än för att man är rasist! Är det? Om han behandlar mig på ett diskriminerande sätt så anställer jag honom inte. det är inte speciellt svårt att räkna ut. Eller hur? Hur skulle det gå med kontakten med de andra anställda? Finns det mer religösa eller ideologiska tabun som kommer att vålla störningar i jobbet? Men för att ställa sådan frågor måste man ju tänka ett steg till. Vilket verkar vara ett problem här…
    Din uppräkning säger mer om dina egna, rätt omfattande fördomar än om Sturmark

  2. Ja, att tänka ett steg längre är verkligen inte ditt problem…

    Det är uppenbart att du läser Sturmakrs inlägg lite som du vill. Läs en gång till så inser du att det är han som öppnar för jämförelser mellan t ex fetma och att inte ta någon i hand. Hans tes är att om man inte gör sitt yttersta för att vara attraktiv som arbetssökande för arbetsgivaren, då ska det ha en påverkan för arbetslöshetsersättningen. En sån ogenomtänkt tes öppnar för just såna absurda situationer som att man skulle dra in ersättningen för någon som är tjock, eller någon som har skägg, piercing och så vidare. Eller att någon inte ska få stå för sina politiska åsikter, för att arbetsgivaren kanske föredrar att inte arbeta med oliktänkande.

    För övrigt har inte personen diskriminerat dig eller någon annan med sin princip. Vet du ens vad diskriminering betyder? Slå upp det. Han följde en princip och det spelade ingen roll VEM kvinnan var, utan att hon var en kvinna. Inte ens Sturmark har sagt något om att det är diskriminering, utan att personen därmed inte hade gjort sitt yttersta för att framstå som en attraktiv arbetstagare.

    Det hade du nog fattat om du inte var så upptagen med ditt lilla kulturkrig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: