Behov och resurser

Jag hade några synpunkter på Landet Brunsås för ett tag sen, och här kommer ännu en invändning efter det senaste avsnittet (den sjunde).

Avsnittet går ut på att vi i Sverige är alltför beroende av myndighetens syn på när vår mat är okej att äta och när den inte är det. Att vi är besatta av datummärkning och så vidare.

Sen får en ”författare och överläkare i psykiatri” kommentera olika aspekter av detta gång efter annan. Det som programmet inte redogör för sina tittare (och jag antar att det i sig inte är någon etisk skandal) är att denne David Eberhard, författare och överläkare i psykiatri, är samma David Eberhard som starkt driver tesen att vi är för trygga i Sverige och lägger ut den via böcker som associeras till Timbro.

Där har ni vår ”sossestyrda” media och TV, som sprider propaganda som systematiskt ämnar att avveckla välfärdsstaten med uppmaningar om att man ska ”göra det själv”, allt det som medelklassen har råd att ”göra själv”. Vi är ”för trygga”, så vi ”letar efter problem”.

Jovars, vi får skatta oss lyckliga att vi kan bry oss om den hälsomässiga kvaliteten på vår mat snarare än rädsla för krig och svält, men i så fall borde vi kanske också skippa det här snacket om mobbning i skolan, trakasserier på arbetsplatser, varmvatten, fritidsgårdar, allmänna bibliotek med mera?

David Eberhard och hans kompisar på SVT tycker att vi gärna kan försvaga våra myndigheter för att det ändå är trygghetens överflöd, men deras materiella överflöd är det inget fel på, tydligen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser

~ av hossein på 2010/03/09.

2 svar to “Behov och resurser”

  1. Bra, tack!

  2. Tacka inte mig, tacka Tyskland!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: