Hemkänsla

Kan inte låta bli att garva över det här att det på nåt sätt hänger i luften att många människor i Europa är lite irriterade på Island  över det som har hänt, trots att alla vet att det förstås inte är islänningarnas fel. Men det upplevs ändå som ett isländskt problem och överförs därefter på dess folk. Nationalism, man får ta det onda med det goda.

I en annan del av Europa bor det omkring tre miljoner människor i närheten av ett monster till vulkan som väntar på sitt nästa utbrott. Omkring tre miljoner människor vet att de bor på ett ställe där det är bara en tidsfråga innan nästa utbrott infinner sig.

Svårt att göra mycket åt.

Jag undrar dock på allvar varför inte islänningarna flyttar från sin farliga ö. De är ju bara omkring 285 000, så någon orealistisk evakuering är det inte tal om. Eller, det är väl det på sätt och vis, men det är inte otänkbart att inom loppet av några år sprida sig runt i Europa, gärna England och Skandinavien som de säkert känner sig hemma i. 285 000 är en försumbar summa. Går att förflytta utan att det märks.

Mest synd är det om de svenskar som är fast i Storbritannien eller Tyskland. Hur ska stackarna ta sig hem igen utan flyg? Det tar ju 40 år, eller?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Annonser

~ av hossein på 2010/04/18.

3 svar to “Hemkänsla”

  1. Är också lite fascinerad av den nästan hatiska stämningen mot Island. Det är ju inte som att de rår över naturen, och vulkanen hade ju fått utbrott oavsett om det bodde folk där eller inte.

    Men lite kul är de skämt som uppkommit,
    ”First they burn our money, then they send us the ashes.”

    och ett kanske väl ambitiöst ”skämt” http://foxygames.net/game/Airport_Simulator_2010_Europe_Edition.html

  2. Lite synd att det inte spelas någon EM- eller VM-kval då. För det första hade det blivit totalkaos för de olika landslagen att resa runt, och för det andra hade det blivit en rolig stämning för det lag som skulle få möta Island.

  3. Haha, tänkte på det häromdagen. Islands största bidrag till fotbollen har ju varit Barcas bussresa, typ. Mer avtryck än någonsin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: