Få in en fot och trampa på myrorna

Aja… Gråt inte nu, lilla Filippa. You’ll be aight. Finns ju alltid en baksida. Ströjobben kan du vara rätt så nöjd över, för många har det värre. Många som drömmer om det som för dig är en klackspark. Som heter fel saker. Har vissa fysiska drag som också är fel. Inte välkomna. Som skulle gå över lik för att få det som för dig är en liten not i meritförteckningen, innan du kan gå vidare till Uppsala och köra på marknadsföring. Kanske kan du då ”göra en karriär” och snart hamna i den där gruppen som aldrig behöver stå inför pressen att gå med på sämre villkor på grund av dåliga ekonomiska tider. Ja, du vet, det som man brukar kalla för medelklassen.

Dessutom kan du alltid ta McDonald’s som rebound. Där kan du bli lämnad i fred. Har du tur kan du till och med få en massa extraraster på jobbet. Fett najs.

Bouhamza skriver mer konkret om detta här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Annonser

~ av hossein på 2010/05/17.

2 svar to “Få in en fot och trampa på myrorna”

 1. Ditt förnedrande sätt att tilltala Filippa som ”lilla Filippa” ger framförallt uttryck till en förnedrande inställning till tjejer. Men även till ungdomar som vill jobba hårt och generera ett positivt kassaflöde till aktkiebolaget Svergie, som är det som i slutändan ger oss resurser att finansiera den världfärd du förmodligen så gärna vill ta del av.

  Anders

 2. >>Ditt förnedrande sätt att tilltala Filippa som ”lilla Filippa” ger framförallt uttryck till en förnedrande inställning till tjejer.>>

  Efter att ha läst hela din kommentar är det här knappast förvånande. Av flera möjliga anledningar har du inte läst inlägget överhuvudtaget. Kanske har du problem med läsförståelse. Kanske har du också problem med det där att konstruera egna tankar och föredrar att tala i formler.

  1. Jag kallar Lilla Filippa för Lilla Filippa eftersom det är så hon framställs i texten. Som en stackars ung flicka som inte får det hon vill pga strejkande arbetare. Jag ser inga problem att fortsätta på det spåret för att håna en sådan egoistisk människa som själv vill ha saker i livet som hon vill förneka andra. Att hon sen råkar vara en kvinna kan jag inte göra något åt. Det är SAMMANHANGET som avgör huruvida det finns ett genusproblem att tala om eller inte.

  >>Men även till ungdomar som vill jobba hårt och generera ett positivt kassaflöde till aktkiebolaget Svergie, som är det som i slutändan ger oss resurser att finansiera den världfärd du förmodligen så gärna vill ta del av.>>

  Och de som jobbade i köket innan strejken räknas inte? Varför? De har jobbat hårt under dåliga villkor och vill ha en förändring. Filippa tycker dock att de ska strunta i sin situation så att hon själv kan fortsätta ostört med att skapa en liten not i sin meritförteckning, innan hon själv går vidare till högskolan för att till slut skaffa sig ett bra jobb med schysst lön.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: