Det är inte att jag nonchalerar det

Hade inte så mycket att säga om skandalen med hjälpsändningarna till Gaza. Man ska aldrig ursäkta något men extrema övertramp mot mänskliga rättigheter och orättvisor är tyvärr vardag för palestinierna. Att de indirekt fick ännu en örfil i ansiktet är inget nytt. Och jag känner mest att allt är hopplöst. Så länge USA har en allians med Israel kommer saker och ting aldrig att ändras på riktigt i Palestina.

Ponera att Israel skulle häva blockaden mot Gaza. Hur stor förändring skulle det vara egentligen? Inte så värst mycket. Palestinierna skulle fortfarande bo i ockuperade områden, trakasseras av den israeliska armén dagligen, dödas av den israeliska armén dagligen, utsättas för terror av den israeliska armén dagligen, utsättas för allt det där i någon grad även av de obehagligt rasistiska bosättarna, och så vidare.

Jag menar inte att det är ”skitsamma” om blockaden mot Gaza upphör eller inte. Jag menar att det är en vidrig och sinnessjuk historia som har pågått alldeles för länge för att man ska tro att något kan förändras där, på allvar. Att det faktiskt finns många människor till och med i ett land som Sverige som försvarar eller bagatelliserar våldet mot Palestina säger en del om uppförsbacken. Det kanske säger ännu mer att kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund är en osmaklig hycklare som de senaste månaderna lyckats komma undan med diverse skandalösa uttalanden, direkta eller indirekta, mot Sveriges muslimer.

För rasisterna är fallet Palestina en symbolfråga. Det gäller att hävda sig mot de förhatliga araberna vid frontlinjen.

Som Fredrick Federley. Som, det tåls att upprepas, på allvar samlade pengar till den israeliska armén för fyra år sen. Det är inte ett skämt. Det är fakta.

Annonser

~ av hossein på 2010/06/09.

2 svar to “Det är inte att jag nonchalerar det”

  1. Jag vet att det är VM men, kompis du kan väl uppdatera någon gång. Bara så att man vet att du lever!

  2. Haha, ungefär som Homer Simpson skulle säga; ”Can’t talk, watchin’ World Cup”.

    Har varit på väg att skriva ett par gånger, men VM är ju VM.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: