Rasprivilegier

När man säger en sak som att ”sverigedemokraterna fick inte vara med i riksdagsvasldebatten” så säger man ganska många saker. Man säger minst två saker.

Det ena är ett enkelt konstaterande. Sverigedemokraterna fick inte vara med i en riksdagsvalsdebatt. Det fick inte Zlatan Ibrahimovic heller. Även Bamse och Janne Långben var frånvarande.

Det andra man säger med påståendet är något som jag skulle kalla för ställningstagande för partiet sverigdemokraterna.

Påståendet antyder nämligen att det är en självklar aktualitet att sverigedemokraterna ska få vara med i en riksdagsvalsdebatt trots att de inte sitter i riksdagen.

Så, det som är problematiskt är dels att man mer eller mindre är villig att ge sverigedemokraterna en rättighet som varken dem eller något annat parti utanför riksdagen har, dels att man indirekt gör kampanj för partiet, eftersom halva deras retorik går ut på att de är motarbetare.

Som vi ser kräver de i själva verket positiv särbehandling för sig själva och inga andra. Motståndet mot det här kravet är nästintill obefintligt hos etablissemanget. Även om deras närvaro i det här fallet inte godkändes, framstår det som att det är ett diskussionsämne. De kanske borde få vara med, av en godtycklig anledning som ingen verkar kunna formulera svart på vitt. Det är bara för Åkesson och gänget att tacka och ta emot. Man har redan haft ett oproportionerligt stort utrymme för sina åsikter i relation till deras väljarstöd och nu vill de göra det mer konkret.

Det är det här vissa av oss syftar på när vi talar om att det här med objektivitet är en komplex fråga. Att säga att sd inte fick vara med i en riksdagsvalsdebatt är mer än bara ett konstaterande.

Men lyssna inte på mig, jag försöker manipulera er för att jag tillhör den ”svenskfientliga PK-vänstern” som med alla medel försöker tysta ner ”folkets röst” (som av någon anledning bara utgör knappt 4% av folket). Naturligtvis ska sverigedemokrater få särskilda privilegier som inga andra  har, och den som säger annat är anhängare av ett censursamhälle. Att ha särskilda privilegier är en rättighet för alla människor som är medlemmar av sverigedemokraterna, precis som det är en rättighet att inte behöva se människor med ”osvenska” uttryck på gatan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Annonser

~ av hossein på 2010/07/07.

2 svar to “Rasprivilegier”

  1. ”Men lyssna inte på mig, jag försöker manipulera er för att jag tillhör den ”svenskfientliga PK-vänstern” som med alla medel försöker tysta ner ”folkets röst” (som av någon anledning bara utgör knappt 4% av folket). ”

    Huvudet på spiken. Frågan är hur allt blir med partiledardebatter i medier och Almedalsveckan om de kommer in.

  2. Går att spekulera i. En gissning är att deras frågor kommer att bli mer legitima hos vissa partier. Brukar väl bli så ofta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: