Pallar inte vänta på det

Kan redan på förhand skicka en hälsning till landets väljare som kommer ge oss ytterligare fyra år av borgerligt styre. Fyra år till av överklassutomjordinar som Reinfeldt, Olofsson och Hägglund. I ett land där de mindre välställda ändå har en chans att påverka åtminstone vem det är som styr, känns det extra tragiskt. Och skamligt att kunskapen om den drivande ideologin bakom de borgerliga partierna är så fruktansvärt låg att deras omformuleringar av principer köps med hull och hår. De långsiktiga analyserna lyser med frånvaro för att Jenny och Tompa är upptagna med att ladda upp låta till sina mobiler eller spela X-box.

Andra har gjort analysen och har kommit fram till att så länge de tillhör en majoritet som ändå har det rätt okej (10% arbetslösa är ändå bara 10%…) så är det helnajs att rösta på ett parti som pratar om desperata arbetslösa som människor som ”inte vill jobba” eller är ”fast i bidragsberoende”… ”trygghetsnarkomaner”. Reinfeldt, Olofsson och Hägglund vet vad de pratar om. Det vet precis hur det är att sakna resurser, att vara trakasserad från arbetsmarknaden, att leva på socialbidrag med all den trygghet som man får av det. Inget ”flum” här inte. Nåja, det var ett sidospår. Poängen är att om ni röstar blått av den anledningen, så kom inte till mig med era krokodiltårar om människors misär eller landskampssolidaritet med blågult och allt vad det innebär nästa gång. Gör ditt val och stå för det. Du är säkert en hjälte ändå. Du är inte en av de som ”inte vill jobba” och du är verkligen ingen trygghetsnarkoman.

Annonser

~ av hossein på 2010/09/12.

3 svar to “Pallar inte vänta på det”

  1. Jag tror inte att kampen är över än. Det är som Bodström sa – i Sverige har man alltid oroat sig för opinionsmätningar och i slutändan hade alltid haft fel gällande vem som får makten. Däremot är jag tyvärr säker på att SD kommer in i riksdagen och att vi under ett kommande val kommer att se partiet stanna kvar i finrummen, kanske tom växa till sig en aning. Jag tror inte att det är samma aura över det som det är över piratpartiet eller junilistan – nämligen att de gör ett starkt entré bara för att slakna som ursläppta ballonger. Det enda som kan hota SD:s läge i riksdagen är det som förgjorde Ny Demokrati, nämligen inre stridigheter och mållöshet.

  2. När bettingföretagen ger 1.15 på borgarvinst, då vet man att det är kört. Skämt åsido, jag är själv alltid skeptisk till opinionundersökningar, tittarsiffror och dylikt. Men det verkar ändå ganska uppenbart att även om det skulle ske en jätteöverraskning på den punkten så ligger de bra till och det är bad enough för mig. För 4 år sen fanns det en massa bortförklaringar som ”vi måste pröva nåt nytt” etc.

    SD – inget som Fp inte redan har tagit hand om. Typ. Seriöst ser jag hellre SD i riksdagen och rödgrön vinst överlag framför en SD-fri borgarriksdag. Hur förkastliga SD än är, och hur deras närvaro faktiskt skulle kunna ha visa dåliga effekter, ser jag det som ett parti som är dömd att förlora i längden. Det kanske blir sämre innan det blir bättre, men människor kommer att mötas och fördomar kommer att minska. Man ska inte vara naiv, men SD har vad jag vet inga stora privatiseringsprojekt på gång med sjukvård och sånt.

  3. Jag är rätt trött på att bo här, men var i världen förutom i Latinamerika får högern svar på tal på allvar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: