Dagens lektion: Klimat

Som jag skrev i senaste inlägget, föredrar jag att fokuseringen på valutgången når annat än det faktum att ett rasistiskt parti nu är i riksdagen.

Med det sagt tycker jag förstås inte att det finns nån anledning till att ha en bojkottsprincip kring det här med att skriva om det partiet.

Möt Richard Jomshof, Sverigedemokraten från Blekinge som nu kommer att få en plats i riksdagen.

Det som för mig gör honom särskilt speciell bland de andra av hans kollegor är att han presenteras som SO-lärare i en liten ord med drygt 1000 invånare.

På frågan varför man ska rösta särskilt på honom säger han att man ska göra det för att han alltid står för vad han tycker.

Grattis, Richard. Man kan (kan) säga att du är modig i det att du står för dina åsikter trots att du är en offentlig person i din yrkesroll. Men man kan också säga att du har turen att ha rätt etnisk profil i Sverige år 2010. Som gör att du kan påstå att det sker en ”islamisering” av Sverige utan att det hindrar dig från att vistas i en skola som säger sig stå för en demokratisk värdegrund om alla människors lika värde. Känns som att det säger en hel del om vad en muslimsk människa har för människovärde i dagens Sverige. För jag kan inte tänka mig att det finns många – om någon – samhällsgrupp som på det här sättet kan säga precis vad man vill om utan att få konsekvenser. Du vill stoppa immigranter som på ett eller annat sätt är muslimer eftersom deras blotta närvaro bidrar till att Sverige ”islamiseras”. Måste kännas extra jobbigt för muslimen som måste ha dig som SO-lärare. Kan inte vara lätt att läraren noterar att klassrummet islamiseras varje gång en svartskalle från Mellanöstern gör entré. Men bor man i en liten ort på 1000 invånare vid Blekinges kust så kanske det ändå aldrig har hänt.

Annonser

~ av hossein på 2010/09/23.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: