”Lasermannen skjut för att döda!”, del II

Eländet är nästan parodiskt. Högerblocket kan fortsätta med avvecklingen av välfärdsstaten, sverigedemokraterna kommer in i riksdagen och har redan efter en dryg månad kommit att betraktas på ett helt annat sätt än tidigare, arbetslöshetskrisen fortsätter och nu har Lasermannen II börjat härjar i Malmö.

Undrar om alla de som under de senaste åren velat lyfta fram vänsteraktivister som ett ”minst lika stort problem” som nynazism och dylikt fortfarande tycker likadant.

En sådan åsikt viskar redan om en lite halvtaskig människosyn så jag tror att många inom den gruppen svarar ja på frågan. För vissa är det inget problem att likställa en husockupation med mord.

Känslan kanske är lite annorlunda för de som själva har underblåst idéer om rådande kulturkonflikter och som nu är bokstavligen måltavla för rasistiskt motiverat mord. Men det kanske ändå var värt det för att få en klapp på huvudet av de grupper i samhället som har makt och resurser och som kan låna ut en bit till duktiga informanter.

Annars har – förstås – ingen undgått att se paralleller till 1991 när Ny demokrati var the shit för anhängare av det som brukar kallas för vardagsrasism eller bondrasism.

Då var det ”the real” Lasermannen som härjade, fast då i Stockholm.

Utåt kan sverigedemokraterna inte göra annat än att vifta bort anklagande blickar som skandalösa. En galning som går runt och mördar blattar i Malmö kan ju de inte ta ansvar för.

Tja, det är både sant och inte sant. Sd har inte ansvaret på så sätt att man ska gå och knacka på deras dörr för en förklaring när en psykopat får för sig att göra praktisk politik av ”invandrarproblemet” som är den drivande frågan för sd.

Men om vi bortser från den strukturella rasismen som sd bara är en del av, kan man inte avsäga sig ansvaret från det som nu händer. Att säga att vi ska stänga dörren för utomeuropeiska immigranter framöver, och att mörda desamma, är inte samma sak. Men sd:s politik handlar till stor del om hotbilden. Deras partiledare skrev till och med en debattartikel om det förra året där han explicit uttryckte den.

Och frågan är nu om etablerade tyckare fortfarande anser att jag ska ha ”respekt” för de drygt 300 000 personer som röstade på sd. Vi vet alla att en stor del av dessa personer nu känner allt annat än sorg över det som händer i Malmö. För vissa är det helt enkelt skönt att antalet svartskallar i Sverige minskar, om ganska så lite. För andra är det tacksamt att de oönskade får sätta livet till, så att man kan säga att det speglar ”en misslyckad invandringspolitik”. Den som tror annat har antagligen blundat för hatet som faktiskt funnits i landet alldeles för länge. Av min erfarenhet så är det rentav ett ganska typiskt beteende i Sverige (och förmodligen alla andra länder, gällande andra frågor); den extrema skillnaden mellan vad som faktiskt pågår och vad som utgör våra ideal. Allt som inte är förenligt med det sistnämnda försvinner i det selektiva tänkandet kring den nationella identiteten och så vidare.

Vad gäller sverigedemokraternas inställning utåt, har man redan hört flera antydningar om att ansvaret för det som nu händer vilar på ”etablissemanget” som har ignorerat invandringsproblemet. Underförstått är det ju så synd om den här mördaren som är förtvivlad över att bo i den här ohållbara situationen där ”invandrare” bara väller in i landet år efter år. Det är också lite synd om de som har mördats, men i slutändan är det ju lite deras egna fel.

Eller som sverigedemokraterna sade för knappt 20 år sen med sina skyltar på demonstrationer: ”LASERMANNEN SKJUT FÖR ATT DÖDA!”.

Annonser

~ av hossein på 2010/10/23.

3 svar to “”Lasermannen skjut för att döda!”, del II”

  1. hur kan alla va så säker på att mannen e svensk , finns många invandrare här i malmö som tröttnat på dom ”nya” invandrarna.

  2. Huruvida han är ”svensk” eller inte känns rätt oväsentligt. Många av de ”invandrare” som du menar har något emot mer nyanlända personer i Malmö är också svenskar, om än etniska minoriteter.

    Om vi för diskussionens skull säger att ditt påstående är korrekt, så är det en LÅNG väg mellan att ha ”tröttnat” på en utpekad grupp, och att gå ut och systematiskt mörda dem.

    Personen som det rör sig om är i första hand en psykopat och i andra hand en person som är anhängare av någon form av etnisk överhetsideologi. Han är ganska udda, men rasismen som driver honom är tyvärr inte det, och det är där som vissa personer eller grupper i samhället spelar en roll i det som nu händer.

  3. […] habiba, bahloool, mammamarie, Megi, ung kvinna, Dawah, Fatima, Suzan, Camol, My Way, bloody girl, black sheets, Konvertitakuten, blogg, blogg, Skånskan, SVD, DN, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: