”From my cold dead hands”

Hey, Joe, where ya goin’ with that gun in your hand?

– I’m going to shoot the congress lady, ‘cause she’s a nigger-lovin’, America-hatin’ socialist.

Pang, pang, då har det högerpopulistiska amerikanska tepåsegänget till slut tagit det där sista steget från skrämmande hatiska utspel till att rakt av skjuta ner en av de utpekade fienderna.

Att man känner viss skuld över att ha öst på hatet med vapenretorik antyds av att låtsaspolitikern Sarah Palin har sopat en del av det sistnämnda under mattan.

För övrigt meddelar programledare/komikern Bill Maher till Black Sheets Records att det är viktigt att dådet inte ses som ett uttryck för amerikansk- eller kristen kultur. Sådana obalanserade omdömen är bara giltiga för araber/muslimer, menar Maher. ”Folk måste komma ihåg att man inte får blanda ihop den civiliserade världen med efterblivna ökenmänniskor i Mellanöstern. Man kan aldrig komma bort från den ordningen, som är ofrånkomlig för alla rationella och pålästa människor.”

Annonser

~ av hossein på 2011/01/09.

2 svar to “”From my cold dead hands””

  1. Grejen med Bill Maher är att man inte vet var man har honom. Det är säkert ett medvetet drag också – är han ironisk? Cynisk? Det obehagliga är att han lika gärna kan mena varenda ord eftersom har har visat på mycket agggessiv fientlighet mot muslimer.

  2. En hel del av det han säger är skämt och ironi, men det är ingen tvekan om att han ändå i det stora hela är en rasist, förmodligen utan att fatta det själv. Jag tycker att han är rolig och ganska intelligent, men har sett tillräckligt många kommentarer i mer seriösa sammanhang som visar att han inte klarar av att se på araber som likvärdiga gruppen som han själv identifierar sig med. Jag tänker inte bojkotta honom för det, men det är bara att acceptera att han är den han är. Tyvärr är jag fortfarande inte säker på om han sammantaget gör mer gott än ont. Det är riktigt illa när en sån som han reproducerar den orientalistiska bilden av araben som en undermänniska. Han är helt enkelt analfabet när det kommer till postkoloniala teorier. Om du anklagar honom för rasism kommer han försvara sig med att ”va? Islam är en religion och jag är emot ALLA religioner”. Vilket inte förklarar att han inte ser någon skillnad mellan nationell och religiös tillhörighet när det kommer till hans De andra. I hans retorik är folk från Mellanöstern alltid kulturbärare utan individualitet. Kanske kommer jag att exemplifiera med klipp i ett framtida blogginlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: