”Yer a slut”

Fotbollsprofilerna Magnus Hedman och Dulee Johnson fällda av hovrätten för sexköp.

”Kvinnorna hade utmanande klädsel, sminkning och talade engelska med kraftig brytning. Enligt domstolen borde han ha insett att kvinnorna kunde vara betalda eskortflickor.”

Den förklaringen (som handlar om Hedmans fall specifikt) känns komisk i hur politiskt inkorrekt den är. Jag tycker rentav att det är fel av en sådan ansedd myndighet att säga så, men jag är å andra sidan inte hobbyintresserad av juridik. Kontentan av påståendet är ju att om du är en kvinna som har utmanande klädsel, sminkar dig och talar engelska med kraftig brytning så är chansen stor att du är prostituerad och får acceptera att bli stämplad som det. Med tanke på att majoriteten av de som inte har engelska som modersmål bryter (hur kraftigt ska bedömas kan man undra) och att majoriteten av – åtminstone Europas – kvinnor sminkar sig i samband med uteliv, så är man enligt hovrättens syn helt enkelt en ”hora” om man klär sig utmanande, som det heter. Och just det här har ju de senaste decennierna fått många att gå upp i taket. Man har ju rätt att klä sig som man vill utan att tappa respekt (i alla fall så länge som klädseln inte klassas som kulturellt avvikande av majoritetsbefolkningen).

Annonser

~ av hossein på 2011/01/10.

2 svar to “”Yer a slut””

  1. hmmmmm fint skrivet!

  2. Har försökt undvika kvällstidningarna ett tag nu och hade missat den här nyheten. Som du säger en väldigt märklig formulering. Man skulle kunna tro att den var från 1985 kanske, inte senare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: